"Fiksun näköistä asuntoja joiden kulurakenne on saatu järkeväksi!"
Asiakastarina - Ilkka Rainio

Kun Sini Lakaniemi päätti muuttaa Oulusta pääkaupunkiseudulle, alkoi hän etsiä kompaktia asuntoa luonnonläheiseltä alueelta. Sini löysi Bassenmäen uuden asuinalueen, johon oli sopivasti rakentumassa kompakteja CityCube-kaupunkikoteja. Uusi koti on lattiasta kattoon asukkaan näköinen.

- Löysin oikeastaan ensin tämän alueen ja aloin katsoa, mitä tänne on tulossa. Minulle oli tärkeää, että asunnot ovat kompakteja, jotta asumiskulut eivät kasva valtavan isoiksi, Sini kertoo.

- Liikun ja lenkkeilen paljon, joten luonnonläheinen sijainti oli tärkeä. Tästä lähtee lenkkipolut ja pururata suunnilleen kotiovelta. Myös yhteydet Helsinkiin ja työpaikalleni Kirkkonummelle ovat hyvät niin autolla kuin junallakin.

CityCube on Talokolmikko Oy:n uusi konsepti, jonka myötä kaupunkiin toteutetaan kompakteja ja ekologisia, mutta samalla laadukkaita asuntoja. Sini teki päätöksen asunnon hankkimisesta jo rakennusvaiheessa ja pääsi vaikuttamaan lopputulokseen.

"Yhteistyö on sujunut kitkattomasti"

Sini kertoo yhteistyön sujuneen hyvin CityCube-rakentajan, Talokolmikon, kanssa. Hänen kohdallaan Talokolmikko on henkilöitynyt toimitusjohtaja Ilkka Rainioon, joka on ollut mukana prosessissa alusta saakka ja tullut tutuksi myös rakennustyömaalla.

"Asunnosta tuli äärettömän kaunis"

- Ilkka rakentaa näitä yrittäjänä kuin omaansa. Tälläkin hetkellä, kun tähän viereen rakennetaan uusia CityCubeja, Ilkka tepastelee tontilla ja tekee hommia. Hän järjesti meille myös maalämpöön liittyvän talotekniikan koulutuksen, mikä oli mielestäni hieno vastaantulo.

- Jos jotain ongelmia havaittiin, Ilkka piti huolen, että ne korjattiin. Yhteistyö on sujunut ainakin minun kohdallani kitkattomasti, Sini toteaa.

Uusi asunto on näyttävä kokonaisuus. Sinin valitsemat vaaleat sävyt ja lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat tekevät kodista todella valoisan, ja normaalia korkeammat huoneet tuovat avaruutta asuntoon. Erikoisuutena Sinin kodissa on koko asunnon kiertävä terassi.

- Rakensin tänä keväänä koko asunnon kiertävän terassin tähän. Olihan se valtava urakka, mutta terassi-alaa on nyt noin 40m2, joten pöydät, tuolit ja sohvat mahtuvat terassille hyvin, Sini iloitsee. “

 

"Maalampö vaikuttaa asumiskuluihin todella paljon"

Lopuksi esiin nousevat maalämmön ekologisuus ja kustannustehokkuus. Nämä arvot Sini allekirjoittaa CityCubejen kohdalla täysin. Maalämmön ansiosta sähköä kuluu vain käyttösähköön, jolloin myös sähkölaskut pysyvät pieninä.

- Maalämpö on ihan loistava! Se vaikuttaa asumiskuluihin todella paljon. Ei ole sähkölaskuja juurikaan näkynyt.

- Kyllä minä näitä voisin suositella - ovat todella fiksun näköisiä asuntoja, joiden kulurakenne on saatu järkeväksi, Sini toteaa lopuksi.

Katso tästä

Katso tästä uusimmat kodit